Házimozi rendszer

Vásárlási tanácsok
A házimozi rendszerek rendszerint nagyszerű termékek, azonban mint ...
Bővebben

Vásárlási tanácsok

A házimozi rendszerek rendszerint nagyszerű termékek, azonban mint minden másnál, itt is meg kell találnunk a számunkra megfelelőt. Érdemes megnézni, hogy melyik rendszer az, amelyik a pénzünkért a lehető legjobb szolgáltatást nyújtja majd.

A házimozi rendszer remek választás azoknak, akik nem szeretnek alkatrészenként összerakni egy komplett rendszert vagy egyszerűen nincs rá idejük, ezért a „minden egyben” megoldás legalább olyan jó, mint az egyenként összerakott.

A több részből összeszerelt rendszer előnye, hogy meghibásodás esetén csak a hibás részt kell javíttatni, azonban ha a hangoló rész a lejátszóba van beépítve, hibásodáskor egyszerre több rész is kiesik.

Az egységes rendszer előnye, hogy sokkal kisebb helyet foglal, így akik nem rendelkeznek a lakásukban túlzottan nagy hellyel, még így is könnyedén elhelyezhetik a rendszert.

A házimozi rendszerek ára márkától függően 20.000 forinttól egészen több tízezer forintig terjedhet. A hangszórók lehetnek kisebbek és nagyok is a teljes hanghatás érdekében, azonban vannak olyanok is, amikhez mindössze három hangszóró tartozik.
Bizonyos rendszerek lehetnek teljesen alap kivitelűek, azonban vannak olyanok, melyek igen választékosan vannak összeszerelve és akár DVD lejátszót is tartalmazhatnak.

Amire érdemes figyelni házimozi rendszer vásárlásánál:

Összeköttetések:

Audio kimenetek és bemenetek:
A kimenetek sokszor nem tűnnek túlságosan fontos részének a házimozi rendszereknek, azonban ezek teszik lehetővé a rendszer bővíthetőségét, amivel akár plusz hangfalakkal is kiegészíthetjük a rendszerünket.

A bemenetekkel kapcsolatban győződjünk meg arról, hogy a jelenlegi eszközeink kompatibilisek és ha TosLink vagy optikai csatlakozásra is szükségünk van, akkor ellenőrizzük le, hogy tartalmazza-e az eszköz hátlapja ezeket a bemeneteket.

Video bemenetek és kimenetek:
Mindkettőre oda kell figyelni, mert ha videokamerával vagy kazettás videomagnóval rendelkezünk, akkor győződjünk meg róla, hogy tudjuk-e csatlakoztatni őket a rendszerünkhöz. A csatlakoztatás megkönnyítése érdekében manapság a rendszerek már elől is rendelkeznek ezekkel a kapcsolatokkal, ezért érdemes olyat vásárolni, amelyiknek elől vannak a ki- és bemenetei, hiszen rendszeres használat esetén nagy könnyebbséget jelent.

Hangfalak:

A hangfalak beszerzése előtt mindenképpen határozzuk meg az igényeinket, hogy milyen és hány hangfalat szeretnénk. Szükségünk van-e mélynyomóra és sok hangfalra, vagy elegendő lesz mindössze két kisebb. A méretük is fontos az elhelyezés szempontjából, ugyanis egy kisebb házban a nagy hangfalak nem férnek el és ha a hangfalakhoz nem járt tartó konzol, akkor azokat is be kell szerezni és ez újabb költségeket jelent.

Térhangzás:

Amennyiben olyan DVD lejátszóval rendelkezünk, amelyik támogatja a teljes térhangzást, akkor nincs szükségünk olyan házimozi rendszerre, amelyik nem támogatja azt. Amennyiben olyan renszert vásárolunk, amelyik beépített DVD lejátszóval rendelkezik, akkor nagy valószínűséggel nincs mitől aggódni.

A rendszer tudása:

Sokan elfeledkeznek erről, azonban a rendszer tudása az egyik legfontosabb dolog, amit figyelembe kell venni. Amennyiben szeretnénk hallani, hogyan szól egy film a rendszerrel, vagy milyen hangja van a basszusnak, akkor egy jó minőségű mélynyomót kell vásárolni. Az üzletben érdemes kipróbálni a rendszert és megbizonyosodni arról, hogy pontosan azt akarjuk-e megvásárolni.

Kinézet és szín:

Az esztétika nagyon fontos tényező mindenkinek. Érdemes olyan rendszert választani, ahol minden egyes része pontosan harmonizál a többivel mind színben, mind formában.

Távirányítók:

A távirányító mindegyik házimozi rendszerhez jár, hiszen ezzel lehet működtetni távolról a rendszert. Éppen ezért fontos, hogy a távirányító gombjai könnyen kezelhetőek és ésszerűen elhelyezettek legyenek és a sötétben ne kelljen sokáig keresgélni, ha hangosítani szeretnénk. Vannak univerzális távirányítók, amikkel a többi eszközünket is irányítani tudjuk, így elkerülhetjük azt, hogy a szoba telis tele legyen távirányítókkal. Azt, hogy a távirányítónk mit tud kezelni, az eszköz termékleírásában megtalálhatjuk.

Amikor kiválasztottuk a megvásárolni kívánt rendszert, akkor a vásárlás előtt nézzünk körül amennyire csak lehet és keressünk olyan embereket, akik rendelkeznek hasonló termékkel és kérjük ki a véleményüket a sajátjukkal kapcsolatban. Amennyiben vannak szakmai leírások hozzá, mindenképpen olvassuk el figyelmesen, hiszen ezek magyarázó képeket is tartalmaz általában.

Az üzletekben vannak kirakva ún. demo példányok is, melyeket akár az otthonról hozott zenékkel és filmekkel is letesztelhetünk, kipróbálhatunk.

Mivel a házimozi rendszerek igen költségesek tudnak lenni, ezért fontos olyat választani, amivel hosszútávon együtt tudunk élni és örömmel használjuk ki minden tulajdonságát.

Bezárás

Newest Házimozi rendszer Reviews
KEF T205 5.1 hangrendszer See newest reviews

KEF T205 5.1 hangrendszer

Digitális Házimozi
  • Következtetés: Összességében, a T205 egy csábító 5.1-es rendszer. Az összeszerelési minőségkiváló, nemkülönben a dizájn, ami bármilyen modern lakásban megállja a helyét. Azt, hogy elkápráztat az audio és filmzenék megjelenítése terén, már megszokhattuk a KEF-től, de hogy az egészet egy ilyen attraktív, a mai...
  • Teljes értékelés
Bezárás

Szűkített keresés(395 találat)

2-5 elemet kell kiválasztania az összehasonlításhoz.
1.-50 / 395 megjelenítése