Fejhallgatók / Headsetek

Fejhallgató vásárlási tanácsok
Bemutatás: A hordozható eszközök népszerűségéve...
Bővebben

Fejhallgató vásárlási tanácsok

Bemutatás:

A hordozható eszközök népszerűségével megnőtt a kereset a fejhallgatókra is. Ezek, mint bármely audioeszközök, nem mind ugyanolyan minőségű. Természetesen, nemcsak hordozható eszközhöz készülnek fejhallgatók, de a többség kifejezetten azokhoz való.
A fejhallgató fogalma itt a TestFreaksen kicsit nagyobb kategória, mint a normál fejhallgatóké. Ideértünk minden fajta fejhallgatót és headsetet, még a telefonokhoz való Bluetoothos headseteket is, vagy a játékosok számára kifejlesztett fejhallgatókat is.

Nekem is, mint nagyon sokunknak, rengeteg fejhallgatóm van a különböző eszközökhöz. Ezeknél az eszközöknél is személyes preferencia dönti el, ki mit választ, hiszen ezek az eszközök nagyban függenek, a testi adottságoktól is, valamint egyéni ízléstől. Személy szerint az MP3 lejátszómhoz jobban kedvelem a fülbe dugható változatokat, mivel azok nagyon jól kiszűrik a külvilág zajait, míg játékhoz a normál fejhallgatókat részesítem előnyben.

Rengeteg fajta fejhallgató kapható, választásnál pár alapelvet kell figyelembe vennie:

Hangminőség:
A fejhallgatók hangminősége az elsődleges szempont lehet vásárláskor, legalábbis számomra mindenképpen az. Sokan inkább az olcsóságra mennek rá, de azt hiszem a legtöbb ember inkább a minőséget részesíti előnyben, főleg ha zenét hallgatnak. Miért is vennénk drága MP3 lejátszót, ha egy olcsó és rossz minőségű fejhallgatóval csak recsegva hallgathatjuk. Akkor inkább érdemes eleve olcsó MP3 lejátszót is venni.

Fejhallgató stílusok:
A kiválasztásra kerülő fejhallgatónál sok faktort kell figyelembe venni, ebből az egyik lehet a saját ízlésünk.

-A fülön kívül elhelyezkedő fejhallgatók azok amik alapverően beborítják az egész fület, rendszerint elég nagyok, és béleltek, hogy komfortosabb legyen a használatuk. Közkedveltek az audiofil emberek körében, de a játékosok is előszeretettl használják.

-Fülbe dugható fülhallgatók azok, amelyeket a nevüknek megfelelően a fülbe kell dugni. Vannak amiket teljesen a hallójáratba lehet helyezni, vannak amiket csak az elé, a külső részre. A fülbe dugható típusok remekül izolálják a külvilág zajait, ez lehet jó és rossz is, attól függően, hogy mit csinálunk. Veszélyes lehet ha forgalomban használjuk, hiszen lehet, hogy egy autó dudálását nem halljuk meg miatta.

-Fülpárnás stílusú fejhallgatók voltak az első népszerű típusok. Rendszerin kis párna borítja a hangszórót, ezeket a kis párnákat a fülhöz kell szorítani, rendszerint egy kis vékony rugós fémpánttal ami a fejünk tetején vezet át a másik oldalra. Újabb modelleken inkább a nyakpántos megoldások terjedtek el.

Mindezen stílusoknak megvannak az előnyeik és a hátrányaik mindenki számára mást és mást jelentve. Pl. az is fontos tényező, hogy visel-e szemüveget, mert lehet túlzottan nyomja a szemüveg szárait a fejhallgató és ez zavaró lehet. Erről csak próbával lehet meggyőződni.

Vezetékes és vezeték nélküli verziók:
Ha nem szereti ha vezetékek veszik körül, akkor válassza a nagyobb szabadságot adó vezeték nélküli típusokat. Vagy a játékosoknak sem mindegy, hogy a vezetékek miatt az asztal alá kell-e bújni. A vezeték nélküli verziók kétfajták lehetnek: RF (RádióFrekvenciás), vagy Bluetooth. Manapság az utóbbi kezd jobban terjedni, a választás attól függ, hogy az eszköz, vagy a PC támogatja-e a használatát.

Kombinált headsetek:
Szüksége van mikrofonra is a fejhallgató mellett? Van erre is lehetősége, az ilyen típusú fejhallgatókat választva. A játékosok itt is az egyik nagy réteg, akik használják ezt a lehetőséget, hiszen többszereplős játékokban sok múlik a csapattársakkal való kommunikáción. Emiatt sokan előszeretettel használnak zajszűrős mikrofonokat. Ezeket a kombinált fejhallgatókat irodai környezetben is sokan használják, telefonos ügyfélszolgálatokon, itt is nagyon fontos a jó minőség.

Pár gondolat a Bluetoothos mobilheadsetekről:
A mobilok népszerűségével a hozzájuk használható headsetek is nagyon elterjedtek, főleg a vezetés közben való használatuk miatt. Ha ilyen típusú fejhallgatót keres, akkor a következőket mérlegelje vásárlás előtt:

-A komfort elsődleges. Olvasson teszteket a témában, tájékozódjon más emberektől. Vannak a fülre csíptethető típusok, elég elterjedtek, én azonban nem szeretem, mert hosszú távon kényelmetlen a használatuk. Jobb szeretem a fülbe passzoló típusú BT headsetemet. Az előbbi szintén nem túl jó a szemüveget viselőknek.

-A beépített funkciókat is érdemes átnézni. Néhány BT headset tud zajszűrést is, vagy vannak amiken szélzaj ellen találhatók különböző megoldások, amik a szabadban történő használat során hasznosak.

Kiegészítő alkatrészek:
Ezt a szempontot sokan nem is nézik, pedig nagyon hasznos lehet. Ilyen kiegészítés az extra gumiharang pl. a fülbe dugható típusoknál. Ha ugyanis elveszíti az eredeti kis gumiharangot, ami a fülében rögzíti a kis hangszórót, akkor utána az már állandóan kicsúszkálna a füléből, vagy kényelmetlen lenne a használata. Ugyanígy van amelyik cég több méretet is ad ezekből, hogy megtalálja azt amivel a legkényelmesebb a használat. Ugyanígy hasznos lehet ha kap extra kábelt, arra az esetre, ha hosszabb vezetékre van szüksége, ne kelljen külön megvennie azt.

Használat:
A használat helye is megfontolandó tényező. Sokakat zavar ha hallják mások fejhallgatójából kiszűrődő zenét, ezt érdemes tiszteletben tartani. A másik oldal, hogy én sem szeretem, ha mások is hallják a beszélgetéseimet.

Mint bármely más terméknél, itt is fontos az alapos tájékozódás vásárlás előtt. Használja ki a rendelkezésére álló forrásokat, olvassa el mások véleményeit, értékeléseit, vagy beszéljen más fogyasztókkal az adott termékről. Vásárláskor mindenképp megtérül a sok tanács.

Bezárás

Newest Fejhallgatók / Headsetek Reviews
Panasonic RP-HTF295E-K fejhallgató, AIAIAI TMA1 Fejhallgató vájtfülűeknek, Plantronics ML-20 mult... See newest reviews

Panasonic RP-HTF295E-K fejhallgató

Logout.hu
  • Áttekintés Othoni filmnézéshez, tévézéshez, rádiózáshoz ideális, elektronikus- és popzenét kimondottan élvezetes hallgatni vele.
  • Teljes értékelés

AIAIAI TMA1 Fejhallgató vájtfülűeknek

Logout.hu
  • Áttekintés A fejhallgató minimalista designja nélkülöz mindenféle feltűnést, a nyers funkcionalitást domborítja ki.
  • Teljes értékelés

Plantronics ML-20 multipontos headset

Logout.hu
  • Áttekintés "Phone 1 connected, Phone 2 connected!" - egy egyszerű bluetooth-os headset, mely kiemelkedő minőségben teszi a dolgát.
  • Teljes értékelés

Plantronics ML-18 Bluetooth headset

Logout.hu
  • Áttekintés Kényelmes, funkcionális, viszonylag olcsó, kifejezetten jó hangminőséget nyújtó, megbízható BT headset.
  • Teljes értékelés

Brainwavz Beta

Logout.hu
  • Áttekintés Egy friss fülhallgatógyártó olcsó terméke. Vajon fel tudja venni a versenyt kategóriatársaival?
  • Teljes értékelés
Bezárás

Kérdezze a közösséget

Tegyen fel egy kérdést
2-5 elemet kell kiválasztania az összehasonlításhoz.
1.-50 / 966 megjelenítése