Audiorendszerek

Audiorendszer vásárlási tanácsok
Bemutatás: Az audio rendszer vásárlása ije...
Bővebben

Audiorendszer vásárlási tanácsok

Bemutatás:

Az audio rendszer vásárlása ijesztő feladatnak is tűnhet akkor, ha nem rendelkezünk megfelelő tudással a rendszer alkotórészeivel kapcsolatban. Szerencsére a gyártók általában teljes rendszereket adnak el, ezzel is megkönnyítve a vásárlók dolgát. Az audio rendszer rengeteg dolgot foglal magába, ahogy itt a TestFreaks-en is látni, számos kategória érhető el az Audio Rendszer menüpont alatt, mint például a BoomBox, iPod és Squeezebox. A mostani részben számos különböző audio rendszer található.

Amikor bármilyen audio eszközt szeretne vásárolni, akár otthoni használatra, a régi mondás még jobban helyénvaló, miszerint „megkapja azt, amiért fizetett”. Persze vannak kivételek ezzel kapcsolatban is, mint ahogy mindennel, azonban ha jó minőségű hangzást szeretne, akkor azt meg kell fizetni.

Én személy szerint csak jónevű cégek termékeit vásárolom és olyan gyártóktól vannak eszközeim, mint az Altec Lansing, Logitech, Denon, Sony és Philips. Ezeknek a cégeknek a termékei a magasabb ár kategóriába tartoznak természetesen, azonban vannak alacsonyabb árfekvésű termékeik is, melyek szintén jó minőséget képviselnek és jobbak még így is, mint a névtelen márkák.

Bármilyen audio rendszer vásárlása esetén érdemes először pár dolgot átgondolni, mielőtt a terméket elkezdené keresni a boltokban.

Milyen tulajdonságok szükségesek?

Számos termék több lehetőséget is rejt magában és úgy tűnik, hogy a gyártók ezekkel a tudásbeli különbségekkel próbálják egymást felülmúlni. Ez lehet jó és egyben rossz is, hiszen ezek a plusz lehetőségek magasabb árban vannak és többet kell értük fizetni, még akkor is, ha nem is használjuk azokat. Tehát érdemes a vásárlás előtt kipróbálni, hogy mire van szüksége és mit használna a későbbiekben, hiszen miért venne meg egy olyan eszközt drága pénzen, melynek lehetőségeit nem használja ki, ha olcsóbban vehet egy olyan terméket, amelyik nem tudja a plusz lehetőségeket.

Mire lesz használva?

Nyilvánvaló válasznak tűnik, hogy zenehallgatásra, azonban én inkább arra vagyok kiváncsi, hogy milyen körülmények között fog üzemelni az adott termék. Amennyiben otthon, vagy az irodában használná polcra téve, akkor nincs szüksége masszív, szívós termékre, azonban ha mondjuk kempingezésnél használná, vagy szívesen hordozná magával, akkor olyat válasszon, ami ennek igazán megfelel. Vannak olyan termékek, melyek könnyen szállíthatóak és amennyiben kinti használatra is alkalmas eszközt keres, oda kell figyelni a termék vízállóságára és rezgés elleni védelmére.

Hol lesz elhelyezve?

A különböző gyártók termékei gyakorlatilag teljesen egyformának tűnnek, azonban az elhelyezés szempontjából fontos az, hogy melyik mekkora helyet foglal. Figyelembe kell venni, hogy hol lesz a legtöbbet használva az eszköz és hogy mennyire illik a jelenlegi környezetbe, hiszen annál rosszabb nincs, amikor olyat vásárol az ember, ami később nem fér el, vagy esztétikailag nem illik az előre elgondolt helyre.

Mivel lesz használva?

Technikai eszközök vásárlása esetén nem lehet elégszer ismételni a kompatibilitás fontosságát., hiszen sokan csak miután megvásárolják az eszközt és hazaviszik döbbennek rá, hogy a vásárolt termék nem képes együtt működni más termékekkel. A legtöbb ilyen eset a tápegységekkel fordul elő, ezért a vásárlás előtt érdemes meggyőződni a kompatibilitásról. Kis utána járással kideríthető, hogy mi az amivel kompatibilis és mi az amivel nem. Előfordulhat azonban olyan eset is, hogy az eszközön fel van tüntetve a kompatibilitás, azonban később kiderül, hogy vagy egyáltalán nem, vagy csak részben képes együttműködni a többi termékkel. Ilyenkor néhány tulajdonság nem elérhető az eszközön és vannak olyan beállítások, melyeket nem lehet változtatni. Tehát fontos, hogy a vásárlás előtt érdemes kicsit tudakozódni, tájékozódni a termékkel kapcsolatban, mert az oldalakon számos hasznos információ található, melyek segítséget nyújtanak a végső döntésben. Előfordulhat például az is, hogy egy neves gyártó terméke nem tudja azokat a funkciókat, amiket szeretne használni, viszont más gyártó termékénél megtalálható ugyanaz a tulajdonság, ezért kell előtte átolvasni a hasznos tanácsokat, mert ezzel sok pénzt lehet megspórolni. Senki sem szeretne olyan terméket vásárolni, amiről semmit nem tud, hiszen a legjobb gyártókkal is előfordulhat az, hogy a termékeik nem úgy működnek, ahogy az a hirdetésekben állt.

A TestFreaks.com remek hely arra, hogy a különböző termékekről hasznos információkat szerezzen be és a vásárláshoz kellő tanácsokat kapjon. Itt olyan információkat is megtudhat, amit talán a gyártók sem közölnek a termékről, értékes képekhez juthatnak hozzá és sokan értékelik is a termékeket, így az átlagos felhasználók negatív és pozitív élményeit is elolvashatja.

Bezárás

Kérdezze a közösséget

Tegyen fel egy kérdést
2-5 elemet kell kiválasztania az összehasonlításhoz.
1.-50 / 204 megjelenítése